Vége a home office-nak, ideje kitörni a mackónadrág csapdájából!

Publikálta május 26, 2020 hircsatorna.com   ·   No Comments

Hírek a divat világából és a legújabb trendekdivat.png” />

Mivel a legtöbben home office-ba kényszerültek az elmúlt hónapokban, alaposan átalakultak az öltözködési szokások is. Az irodai kosztümöket gyakran felváltották a kényelmes otthoni ruhák, sőt a „macinaci” sem volt ciki a négy fal között. Lassan viszont ismét ki kell nyitni a szekrényt!

Most, hogy a koronavírus járvány miatt kihirdetett kijárási korlátozásnak vége Budapesten is, nagy levegőt vett mindenki. De az élet még nem tért vissza a régi kerékvágásba, már ami a munkavégzést illeti.

Alul semmi?!

Ameddig a kamera lát addig blúz, netán blézer, alul viszont pizsama? Ha ismerős ez a felállás az elmúlt hetek online megbeszéléseiről és értekezleteiről, akkor nyugodj meg, nem vagy egyedül! Ladányi Beáta diplomás stíluskommunikátor, a Charmina alapítója és az Elegancia a gyöngyökön túl című könyv írója szerint igazából ez a helyzet inkább arról szólt, hogy végre nem kellett muszájból megfelelnünk a társadalmi és munkahelyi elvárásoknak.

home office öltözködés 1Az elmúlt hetekben nem volt muszáj csinos nadrágot vagy szoknyát húzni, mert nem látszik, és sokaknak kedve sincs hozzá, ahogy máskor sem. Ez a ’muszájság’ és kedv most furcsa alakokban öltött testet. Néha igen vidám perceket okozva másoknak, hiszen nem egy olyan fotót és videót láthattunk az elmúlt hetekben a neten, amelyeken túl sokat mutattak meg magukból az emberek, mivel elfeledkeztek magukról, vagyis az öltözékükről” – mondta Beáta.

Ideje leszámolni a lazasággal!

Most azonban, hogy záros határidőn belül ismét be kell járnunk, érdemes visszaszoktatni magunkat a „hivatalos” ruhatárunkhoz. A szakértő szerint ez nem is olyan nagy kihívás! – “Ugyan volt idő kipróbálni, hogy érezzük magunkat és hogyan tudunk teljesíteni, ha rendesen „irodai” öltözékben vagy otthoni ruhában dolgozunk, kutatások kimutatták, hogy az emberek többségénél megfelelő öltözékben azért mégis hatékonyabb a munkavégzés. Szóval lehet, hogy megéri alul is megadni a módját a videobeszélgetésnek! Bár az elmúlt hetekben én és a lányaim is inkább a laza kényelmet részesítettük előnyben itthon, gyakran mégis úgy öltöztünk fel, mintha teljesen normális hétköznap lenne, mikor munkába vagy épp iskolába megyünk. Ezzel is azt éreztettük magunkkal, hogy hamarosan rendeződik a helyzet” – árulta el Ladányi Beáta, aki arra is tud megoldást, hogy szabaduljunk ki a „macinaci” és a kényelmes papucs csapdájából!

Ladányi Beáta
Ladányi Beáta

Most, hogy már tényleg látjuk, mikor tér vissza az irodákba és a munkahelyekre is az élet, remek lehetőség nyílik arra, hogy átnézzük a ruhatárunkat és kipróbáljunk új összeállításokat. Vagy ki lehet majd használni, hogy jön a nyár, és kényelmesebb ruhákba bújunk. Cipőknél pedig úgyis a sneakerek fénykorát éljük. A társadalom rájött, hogy fontos a kényelmes cipő, emiatt már sokkal szélesebb körben elfogadott a viseletük, így ez nem jelenthet problémát” – tudtuk meg a diplomás stíluskommunikátortól.

The post Vége a home office-nak, ideje kitörni a mackónadrág csapdájából! appeared first on BellaCafe.hu.

A cikk forrása.

loading...
Olvasói hozzászólások (0)
Vedd figyelembe: A kommentek moderálva vannak. Nem szükséges újra beküldeni.

Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Legfrissebb hírek
Hirdetés

Vereséggel zárta a magyar futsalválogatott a somorjai felkészülési tornát

A szlovákokkal, a svédekkel és a csehekkel ...

Major döntőbe jutott sportpisztolyban az olimpiai kvalifikációs versenyen

A magyar versenyzőnek két, még nem kvótás ...

Ismét megrendezték a nyíregyházi Ovi-Kosár Kupát

„Reméljük, hogy sok, ehhez hasonló programot szervezhetünk ...

Bemutatták Madridban a Tóth-Zele József pályafutásáról készült filmet

A Real magas szinten képviseltette magát a ...

Cristiano Ronaldo: Nem néztem a The Bestet, ezek a díjak veszítettek a hitelességükből

A 38 éves portugál legenda annak az ...
Hirdetés