Józan ésszel nehéz felfogni, milyen álomhatárhoz közelít a Microsoft

Publikálta április 11, 2021 hircsatorna.com   ·   No Comments

Gazdasági hírek

A technológiai órás piaci kapitalizációja hamarosan elérheti a 2 billió (2 ezer milliárd) dollárt. Ezzel ők lennének a második amerikai cég, amelynek sikerült ezt elérni a történelem folyamán.


A koronavírus a Microsoftnak is jót tett. 2020-ban 60 százalékkal nőtt a részvényeik ára, amit idén még megfejeltek egy 17 százalékos növekedéssel. Nemrégiben egy nap alatt 1 egész százalékot emelkedett az árfolyam, amivel elérték az 1,9 billió dolláros piaci kapitalizációt. Ha további 5 százalékos növekedést produkálnak, akkor az Apple mellett beléphetnek a 2 billió dolláros vállalatok klubjába. 2014 óta robbanásszerűen nő a vállalat, ekkoriban vette át az ügyvezetői pozíciót Satya Nadella, akinek a vezetése alatt a cég értéke az ötszörösére nőtt.

A
legértékesebb vállalat

Annak ellenére, hogy ekkora növekedést produkált a gigavállalat, egyelőre nem fenyegeti az Apple-t, amely jelenleg az „Amerikai Egyesült Államok legértékesebb vállalata” címet birtokolja. Az Apple jelenleg 2,2 billió dolláros piaci tőkeértékkel rendelkezik, de érdemes megjegyezni, hogy januárban már a 2,4 billió dollárt is meghaladta a részvényeik összértéke. A 2 billió dolláros álomhatárért még versenyben van az Amazon és az Alphabet (Google anyavállalat) is: előbbi 1,7, utóbbi 1,5 billió dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik.

Töretlen
siker

Az 1975-ben, Bill Gates és Paul Ellen által alapított technológiai cég világunk egyik legsikeresebb és legbefolyásosabb vállalatává nőtte ki magát. Több, mindennapi életünket meghatározó termék is az ő munkaasztalaikról került ki. Ilyen például:

  • a Windows operációs rendszer
  • az Office szoftvercsomag
  • az Azure felhőalapú szolgáltatás
  • a Surface tabletek
  • az Xbox játékkonzol

Emellett tevékenységük és sikerük jelentős részét képezik más, profi technológiai megoldások és cégek felvásárlása is. Egyebek között a Skype-ot, a Mojang-ot, a ZeniMax Media-t és a LinkedIn-t is felvásárolták.

A cikk forrása.

loading...
Olvasói hozzászólások (0)
Vedd figyelembe: A kommentek moderálva vannak. Nem szükséges újra beküldeni.

Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Legfrissebb hírek
Hirdetés

Vereséggel zárta a magyar futsalválogatott a somorjai felkészülési tornát

A szlovákokkal, a svédekkel és a csehekkel ...

Major döntőbe jutott sportpisztolyban az olimpiai kvalifikációs versenyen

A magyar versenyzőnek két, még nem kvótás ...

Ismét megrendezték a nyíregyházi Ovi-Kosár Kupát

„Reméljük, hogy sok, ehhez hasonló programot szervezhetünk ...

Bemutatták Madridban a Tóth-Zele József pályafutásáról készült filmet

A Real magas szinten képviseltette magát a ...

Cristiano Ronaldo: Nem néztem a The Bestet, ezek a díjak veszítettek a hitelességükből

A 38 éves portugál legenda annak az ...
Hirdetés