Itt pályázhatnak a magyar fiatalok az EU sikerprogramjára

Publikálta április 16, 2024 hircsatorna.com   ·   No Comments

Gazdasági hírek

Azok a fiatalok, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre -közölte a MÁV-START.


Az Európai Unió fenntartható utazás előmozdítását célzó DiscoverEU nevű programjában április 16. és 30. között a 2005. július 1. és 2006. június 30. között született, az unióban vagy az Erasmus+ programhoz társult nem uniós országok valamelyikében élő fiatalok ismét pályázhatnak ingyenes vasúti bérletre.

A tájékoztatás szerint jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet, ahol a regisztrációt követően részt kell venni egy kvízjátékban. A szerencsés pályázók idén július 1. és 2025. szeptember 30. között használhatják fel az utazási igazolványukat, és legfeljebb 30 napig lehetnek úton. Bővebb információ a DiscoverEU oldalon található: https://youth.europa.eu/discovereu_hu

Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, a program mentora korábban elmondta, az idei első kiírásban összesen 35 500 ingyenes bérletet osztanak ki, ebből az előzetes kvóta alapján 779 jut majd a tizennyolc éves magyar fiataloknak. A politikus utalt arra, hogy mivel Magyarországon rendszeres a túljelentkezés az ingyenes utazási lehetőségre, idén is várható ennek a kvótának a későbbi megemelése.

Ujhelyi István felidézte, a sorban ez lesz a kilencedik pályázati forduló. Tájékoztatása szerint eddig több mint egymillió európai fiatal élt már a lehetőséggel, Magyarországról pedig eddig összesen csaknem harmincezren pályáztak, és a kvóta alapján eddig valamivel több mint hatezren már utaztak is a program nyújtotta vonatbérlettel. Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy a DiscoverEU program finanszírozása és jövője hosszú távon biztosított.

A cikk forrása.

loading...
Olvasói hozzászólások (0)

Kommentek lezárva.

Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Legfrissebb hírek
Hirdetés

Vereséggel zárta a magyar futsalválogatott a somorjai felkészülési tornát

A szlovákokkal, a svédekkel és a csehekkel ...

Major döntőbe jutott sportpisztolyban az olimpiai kvalifikációs versenyen

A magyar versenyzőnek két, még nem kvótás ...

Ismét megrendezték a nyíregyházi Ovi-Kosár Kupát

„Reméljük, hogy sok, ehhez hasonló programot szervezhetünk ...

Bemutatták Madridban a Tóth-Zele József pályafutásáról készült filmet

A Real magas szinten képviseltette magát a ...

Cristiano Ronaldo: Nem néztem a The Bestet, ezek a díjak veszítettek a hitelességükből

A 38 éves portugál legenda annak az ...
Hirdetés