Életmentő készülékről gondoskodtak Bihartordán

Publikálta május 15, 2021 hircsatorna.com   ·   No Comments

Hírek a divat világából és a legújabb trendekdivat.png” />

A Bihartorda Polgárőr Egyesület egy életmentő defibrillátort vásárolt a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap pályázat részeként. A nemes kezdeményezést a Defibrillátor Plusz Kft. egy nagyobb kedvezménnyel továbbá díjmentes oktatással támogatta. A készülék átadása után a település teljes lakosságát nagyobb biztonságban tudhatják.

Az átadáson részt vett Serdült Csaba, polgármester; Papp Ferenc, a Bihartorda Polgárőr Egyesület elnöke; Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke; Kiss Dávid, lelkész valamint a Defibrillátor Plusz Kft. képviseletében Pavlovszky Gabriella, ügyvezető és Varga Erika, kereskedelmi igazgató, vezető oktató.

Papp Ferenc, a Bihartorda Polgárőr Egyesület elnöke a korábban történt halálesetek miatt fontosnak tartotta a község vezetőivel együtt, hogy egy defibrillátor beszerzéséről gondoskodjanak.

– Reméljük, hogy nem lesz szükség ennek az eszköznek az igénybe vételére. A biztonság kedvéért azonban rendkívül érthető és gyakorlatias életmentő továbbképzésben részesülhettünk. A szakemberek kellőképpen bemutatták, hogyan kell használnunk az életmentő berendezést. Sajnos a településen volt olyan falusi rendezvény, ahol életét vesztette egyik lakos társunk, és akkor még nem rendelkeztünk ilyen eszközzel.

Életmentő készülékről gondoskodtak Bihartordán3

– Eddig több mint 9000 embernek mutathattam meg az újraélesztés lépéseit, és közülük többen már sikeresen életet mentettek. Nyilván ehhez hozzájárult az oktatás és a defibrillátor jelenléte is. A mentő kiérkezéséig megfelelő minőségű mellkasnyomással kell életben tartani bajbajutott embertársunk keringését, így nagyon fontos a képzésen a megfelelő gyakorlat erre vonatkozóan. Az a tapasztalat, hogy kortól, nemtől és végzettségtől függetlenül mindenki meg tudja tanulni az újraélesztést és a defibrillátor használatát. Bihartordán a résztvevők a teljes folyamatot megismerhették, gyakorolhatták, és kiválóan megoldották a feladatokat – mondta a Defibrillátor Plusz Kft. szakembere, Varga Erika.

További információ: https://defibrillatorplusz.eu/

https://www.facebook.com/defibrillatorplusz

The post Életmentő készülékről gondoskodtak Bihartordán appeared first on BellaCafe.hu.

A cikk forrása.

loading...
Olvasói hozzászólások (0)

Kommentek lezárva.

Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Legfrissebb hírek
Hirdetés

Vereséggel zárta a magyar futsalválogatott a somorjai felkészülési tornát

A szlovákokkal, a svédekkel és a csehekkel ...

Major döntőbe jutott sportpisztolyban az olimpiai kvalifikációs versenyen

A magyar versenyzőnek két, még nem kvótás ...

Ismét megrendezték a nyíregyházi Ovi-Kosár Kupát

„Reméljük, hogy sok, ehhez hasonló programot szervezhetünk ...

Bemutatták Madridban a Tóth-Zele József pályafutásáról készült filmet

A Real magas szinten képviseltette magát a ...

Cristiano Ronaldo: Nem néztem a The Bestet, ezek a díjak veszítettek a hitelességükből

A 38 éves portugál legenda annak az ...
Hirdetés