Kiváló hangulatú Eperfesztivál Tahitótfaluban május utolsó hétvégéjén

Publikálta június 4, 2022 hircsatorna.com   ·   No Comments

Hírek a divat világából és a legújabb trendekdivat.png” />

A Dunakanyar egyik legszebb falujában, Tahitótfaluban megrendezik az idén E/FESZTIVÁL-nak nevezett programot május 27. és május 29. között, amelynek középpontjában a sokak által kedvelt, mindenféle formájában megtalálható eper áll.

Ismert fellépők – Beatrice, Tóth Gabi, Abaházi Csaba – szórakoztatják a közönséget, továbbá játszóház, kiváló zene, állatsimogató, vidámpark és kézműves vásár is színesíti az eseményt, ahol kürtős kalácsot, sparhelten sült lepényt is kóstolhatnak a résztvevők. A népszerű eseményt ebben az évben az 1989 óta a településen élő, háziorvos, gazdálkodó, Dr. Magyar Gábor szervezi. Korábbi tapasztalatait is hasznosítani tudja, lévén, hogy az önkormányzat kulturális bizottságának korábbi elnökeként két évig vett részt Tahitótfalu nagy népszerűségnek örvendő fesztiváljának rendezésében.                                   Jóhangulatú Eperfesztivál Tahitótfaluban május utolsó hétvégéjénA jó hangulatú rendezvényen mindenki megtalálja a számára megfelelő program lehetőséget és gasztronómiai kínálatot, az epres méztől az eperpálinkáig.

“A civil társadalommal összefogva egy, a szigeti értékeket hangsúlyozó programsorozatot szeretném felvonultatni, amely főként az egészségüket lelkükben is őrző, hagyományainkat fontosnak tartó, természetet kedvelő emberekhez szól. A cél az, hogy a szórakoztatás mellett, ami eddig fő profilja volt ennek a rendezvénynek, több új oldala is legyen. Egyrészt a helyi agrár értékekre szeretnék fókuszálni, ezek előbb-utóbb összekapcsolódnak majd a turisztikai értékekkel is. Nem pusztán az eper áll majd a középpontban, felvesszük a kapcsolatot más kertészeti kultúrákkal foglalkozókkal is. De várjuk az állattartókat, a pisztrángtenyésztőket, a tej- és húsfeldolgozókat, sajtkészítőket, zöldségtermesztőket. Fontosnak tartom, hogy mindenkinek lehetőséget adjunk a bemutatkozásra, ugyanakkor egy másik szinten is elindulnánk, tervünk, hogy a termelőket összehozzuk a szakmai szervezetek képviselőivel. Úgy hiszem, a tapasztalat és az összetartozás megvan, s ha mindez lokálpatriotizmussal párosul, a sziget minden értékére fel tudjuk hívni a figyelmet” – részletezte Dr. Magyar Gábor, aki mint orvos az egészség megőrzésre is kiemelt figyelmet fordít.

Jóhangulatú Eperfesztivál Tahitótfaluban május utolsó hétvégéjén35

“Szeretném azt is, hogy a rendezvényen az egészség s annak minden vetülete erősebb hangsúlyt kapjon. Épp ezért a sportrendezvények is fajsúlyosabban szerepelnek majd a programban. Lesz vízibemutató, futó- és lovasverseny, terepfutás is. Nagyobb figyelmet fordítunk a gyerekek szórakoztatására, kisebbek és nagyobbak találkozhatnak középkori kalózhajóval, lesz számszeríjászat, állatsimogató, vidámpark, lovaskocsi és traktorbemutató, kézműves vásár is. A gasztronómiát sem hanyagoljuk el, és sokszínű zenei programokat igyekszünk szervezni. Fellép a Beatrice, Tóth Gabi itt mutatja be új stílusú zenei anyagát. Lesz világzenei koncert, amerikai country, ír, szerb, sváb és persze magyar népzene és tánc is. A folk nap programjai mellett a bigband muzsika vagy a rock and roll kedvelői sem csalódnak majd, itt lesz a Studio11, és Abaházi Csaba zárja a rendezvényt” – mondta a főszervező.

Jóhangulatú Eperfesztivál Tahitótfaluban május utolsó hétvégéjén4

A hagyományőrző E/Fesztivál a Dunaparton, a híd lábánál, magánterületen várja majd vendégeit 2022. május 27., péntek délutántól május 29., vasárnap estig.

The post Kiváló hangulatú Eperfesztivál Tahitótfaluban május utolsó hétvégéjén appeared first on BellaCafe.hu.

A cikk forrása.

loading...
Olvasói hozzászólások (0)

Kommentek lezárva.

Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Legfrissebb hírek
Hirdetés

BL: Gnabry és Lewandowski játéka kérdéses Barcelonában

Kérdésessé vált a Bayern München két ...

Bundesliga: A Bayern talán most még túl nagy falat számunkra – Marsch

Mint ismert, a Bayern München idegenben 4–1-re ...

Brazília: David Luiz a Flamengóba szerződött – hivatalos

A Magyar Távirati Iroda arról ír, hogy ...

Sportkedvelő pápák – világklasszisok sora kereste már fel a katolikus egyházfőt

A szeptember 5-én kezdődött Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ...

FTC: Nehéz döntést hoztam – Ihor Haratin

A Ferencvárosból távozó ukrán futballista, Ihor Haratin ...
Hirdetés