Oktatási platformba teszi pénzét Zuckerberg neje

Publikálta augusztus 14, 2021 hircsatorna.com   ·   No Comments

Gazdasági hírek

A világ top egyetemei által használt Emeritus online oktatási platform 650 millió dolláros befektetéshez jutott, így piaci értéke meghaladta a 3,2 milliárd dollárt.


A szingapúri vállalat értéke a legutóbbi, 2020 augusztusi tőkebevonás óta megnégyszereződött, ami egyértelműen jelzi az oktatási applikációk piaci hatalmát. A gigantikus befektetés egyáltalán nem példa nélküli a szektorban, amely rengeteg új vásárlót és felhasználót vonzott a pandémia alatt. Ez nem is olyan meglepő, hiszen az otthonukban raboskodó emberek, főleg a diákok rég nem látott igényeket mutattak az oktatási appok iránt.

Dübörög az üzletág

A 650 millió dolláros finanszírozási kört a SoftBank csoport vezette, amely az elmúlt hónapokban rengeteg pénz pumpált a szektorba, egyebek között a mesterséges intelligenciát oktató Riiid, és a videochat programokhoz bővítményeket fejlesztő Class Technologies vállalatokba is.

Az Emeritus a népszerű oktatási platformhoz, a Coursera-hoz hasonlít, annyi különbséggel, az osztályok létszáma sokkal kisebb, így a tanárok és a diákok közötti interakció is nagyobb. A cég üzleti tevékenységének jelentős részét alternatív tanfolyamok képzik, de a világ top egyetemei is előszeretettel használják a platformot, amellyel a felhasználók diplomát is szerezhetek.

Zuckerbergnek is tetszik

Az Emeritus már több mint 250 ezer tanfolyamot értékesített több mint 80 országban. A cég nagyjából 50 egyesült államokbeli, európai, kínai, latin-amerikai, délkelet-ázsiai és indiai egyetemmel működik együtt. Ráadásul nemrég 200 millió dollárért felvásárolta a természettudományos és technológiai ismereteket oktató iD Tech vállalatot is.

A cég a friss tőkéből az iD Tech felvásárlását, a földrajzi terjeszkedést és a platform fejlesztését fogja finanszírozni. Az Emeritus befektetői között megtalálható a Chan Zuckerberg Initiative is, amely Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan tulajdonában van.

A cikk forrása.

loading...
Olvasói hozzászólások (0)

Kommentek lezárva.

Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Legfrissebb hírek
Hirdetés

BL: Gnabry és Lewandowski játéka kérdéses Barcelonában

Kérdésessé vált a Bayern München két ...

Bundesliga: A Bayern talán most még túl nagy falat számunkra – Marsch

Mint ismert, a Bayern München idegenben 4–1-re ...

Brazília: David Luiz a Flamengóba szerződött – hivatalos

A Magyar Távirati Iroda arról ír, hogy ...

Sportkedvelő pápák – világklasszisok sora kereste már fel a katolikus egyházfőt

A szeptember 5-én kezdődött Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ...

FTC: Nehéz döntést hoztam – Ihor Haratin

A Ferencvárosból távozó ukrán futballista, Ihor Haratin ...
Hirdetés