A Brazilok sztárja, Pászik Cristopher egy szürreális utazásban

Publikálta február 7, 2021 hircsatorna.com   ·   No Comments

Hírek a divat világából és a legújabb trendekdivat.png” />

„Törekszem arra, hogy a gyerekeim érezzék, ők bármire képesek, bármit elérhetnek”

Hamarosan a mozikba kerül Császi Ádám „Háromezer számozott darab” című filmje, amely egy színházi rendező 5 nehéz sorsú roma fiatal életéről készített előadását és a társulat szürreális utazását mutatja be.

Az alkotás egyik főszereplője Pászik Cristopher, akit a Brazilok című 2017-es magyar filmből is ismerhetnek már a mozirajongók.

„Hozzá voltam szokva a pofonokhoz”

A fiatal színész kisgyermekként paleontológus, később szakács szeretett volna lenni, de nem vették fel a kiválasztott intézménybe. A kudarcélmény után egy kőműves szakképző iskolába járt, ahol egyáltalán nem érezte jól magát.

„Ebben az időszakban nem igazán volt jövőképem. Úgy voltam vele, hogy ha már van egy szakmám, az is megfelel. Elég rossz kölyök voltam, és sok pofont kaptam az élettől. Ért hátrányos megkülönböztetés mindenhonnan, mivel nem látszott rajtam, hogy roma vagyok, így a cigány gyerekektől is jött támadás. Úgy éreztem sehova nem tartozom és ez elég mély nyomot hagyott bennem, ugyanakkor kaptam egy erős motivációt, hogy én nem ezt a sorsot akarom magamnak. Kerestem egy másik iskolát, felvételiztem és sikerült. Egyedül értem el a kitűzött célt és életem legjobb döntése volt, hogy belevágtam. Bár sajnos nem érettségiztem le, mégis rengeteget profitáltam azokból az évekből és egy életre meghatározta az utamat” – mondja Pászik Cristopher.

Pászik Christopher
Pászik Christopher

„Ha belém tudnak kötni azért, mert roma vagyok, akkor az én magyar identitásommal nincs valami rendben”

„A gyerekeimet arra nevelem, hogy fogadják el magukat. A legtöbb, amit szülőként tehetek értük, hogy biztonságot adok nekik, tudják, hogy számíthatnak rám és mindent elmondhatnak. Én meghallgatom őket, és arra buzdítom őket, hogy higgyenek magukban, mert bármire képesek, és mindent elérhetnek, amit igazán akarnak. Ehhez sajnos kell, hogy pofonokat is kapjanak az élettől. Magamban és is rendbe tettem a dolgokat, így tudok számukra is hiteles minta lenni” – hangsúlyozza Christopher.

Cristopher nem csak saját gyermekeinek akar jó példát mutatni. A Tudás Hatalom összművészeti társulat tagjaként évek óta foglalkozik gyermekek tehetséggondozásával.

„Az a célom, hogy drámainstruktor legyek. Pont most februártól indul egy erre irányuló képzés, amin szeretnék részt venni. Bár jelenleg elsősorban rappernek és szövegírónak tartom magam, a színészkedés is fontos szerepet tölt be az életemben. Az egyik legjobb dolog, ami történt velem, hogy találkoztam Horváth Kristóffal és általa megismerhettem a társulatot. Kristóf számomra a mentor, a testvér. Általa tapasztaltam meg, milyen érzés látni, ahogy egy gyerek rátalál a céljaira, ahogy fejlődik és küzd az álmaiért. Ez lett az én utam” – teszi hozzá a színész.

The post A Brazilok sztárja, Pászik Cristopher egy szürreális utazásban appeared first on BellaCafe.hu.

A cikk forrása.

loading...
Olvasói hozzászólások (0)

Kommentek lezárva.

Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Legfrissebb hírek
Hirdetés

ETO FC Győr: „Édesapám egyszer csak szólt, kellesz a Milannak”

Továbbra is szenzációsan hangzik, hogy Paolo Maldini ...

Tollaslabda ob: Krausz és Sárosi is duplázott

A tokiói ötkarikás szereplésért egyaránt versenyben lévő ...

NB I: először nyert a Puskás Akadémia Zalaegerszegen

A Puskás Akadémia 2–1-es győzelmet aratott a ...

Úszás: Sarah Sjöström eltörte a karját

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Sarah Sjöström ...

Új csapatfőnök a Ferrari Forma-1-es csapatánál

Maurizio Arrivabene azonnali hatállyal távozott a maranellói ...
Hirdetés